Регіони згодні прийняти лише Тігіпка, а його партійцям крісел не дадуть?

П'ятниця, 25 листопада 2011, 10:15

Об'єднання партії "Сильна Україна" з Партією регіонів, відкладене на кінець листопада, переноситься на невизначений термін.

Причина, за інформацією газети "Комерсант-Україна", у небажанні керівництва Партії регіонів виконувати кадрові вимоги лідера "Сильної України" Сергія Тігіпка.

Джерело, близьке до переговорного процесу, повідомив, що за останні декілька тижнів сторони так і не наблизилися до компромісу.

"Тігіпко, як і раніше, хоче отримати високі посади в уряді для своїх людей, а Партія регіонів із цим категорично не згодна", - зазначив співрозмовник газети.

Не найкращим чином на хід переговорів впливає атмосфера в Кабінеті міністрів. Такі ініціативи Тігіпка, як уведення податку на багатство й операції з офшорами, за словами співрозмовника, дратують представників економічного блоку уряду, у тому числі голову Партії регіонів, прем'єр-міністра Миколу Азарова. 

Водночас, керівники обласних організацій "Сильної України" (СУ) не втрачають надії на успіх переговорів.

Так, голова бюро одеської обласної організації СУ Світлана Фабрикант вважає, що об'єднавчий з'їзд відбудеться наприкінці грудня або вже на початку 2012 року.

"Ми взяли відстрочку, тому що хочеться не просто пасивно спостерігати, що відбувається з боку. Усі партійці говорили, що готові до об’єднання, але лише в тому випадку, якщо їхні ідеї й бажання щось реформувати в країні будуть почуті", - сказала вона.

У Партії регіонів розглядають можливість переходу до них одного лише Тігіпка.

"Теоретично в Партію регіонів може вступити лише пан Тігіпко. Так свого часу зробили Анатолій Кінах (колишній глава Партії промисловців і підприємців) та Інна Богословська (голова партії "Віче")", - зазначив заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Володимир Зубанов. 

"Але тоді в його політичної сили немає майбутнього, бо "Сильна Україна" створювалася під лідера", - додав він. 

Втім, відмовлятися від ідеї об'єднання в Партії регіонів не поспішають.

"Нам завжди цікаві гідні люди, які пов’язують своє майбутнє з Партією регіонів", - зазначив Зубанов.

"У "Сильної України" два варіанти: або партія йде на вибори самостійно, або після ліквідації її члени вступають у Партію регіонів", - заявив він.