У легенях померлого чорнобильця чадного газу не знайшли

Понеділок, 28 листопада 2011, 16:37

Померлий під час демонтажу в Донецьку наметового містечка голодуючих чорнобильців шахтар-інвалід Геннадій Конопльов помер природною смертю.

Про це заявила заступник голови Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва, передає "Остров".

"Результати розтину показали гостру серцеву недостатність на фоні ішемічної хвороби серця ... змінені судини на фоні гіпертонічної хвороби другого ступеня. Видимих ​​ушкоджень, внутрішніх пошкоджень у трупа не було", - заявила чиновник.

За її словами, слідів алкоголю і ознак отруєння чадним газом за результатами судово-токсикологічного дослідження не зафіксовано.

"Він помер природною смертю на тлі хронічного, важкого захворювання серця і судин", - зазначила Петряєва.

Разом з тим, посилаючись на результати розтину померлого, Петряєва заявила, що Конопльов не голодував.

"У шлунку померлого був вміст, який свідчить про те, що стовідсоткового голодування не було".

Як розповіла чиновник, Конопльов 26 листопада о 12.30 звернувся самостійно до чергової бригади швидкої медичної допомоги, що перебувала під будівлею обласного пенсійного фонду.

"Йому була зроблена електрокардіограма, були проведені заходи, спрямовані на зниження артеріального тиску", - сказала вона, зазначивши, що чергові медики запропонували Конопльову госпіталізацію в лікувальний заклад Донецька, однак він від цього відмовився, "про що свідчить його підпис у документації".

За її словами, 27 листопада о 19.10 до бригади швидкої допомоги звернулися ліквідатори, які беруть участь в акції, з проханням оглянути хворого, якому стало погано.

"З 19.10 до 19.23 проводилися реанімаційні заходи, які не увінчалися успіхом і о 19.23 була констатована смерть", - сказала Петряєва.

Як відомо, ввечері 27 листопада, під час демонтажу табору голодуючих чорнобильців невідомими особами помер один із учасників акції, шахтар-інвалід Геннадій Конопльов. Він приєднався до голодування 23 листопада.