Фюле розповів про побачення з Тимошенко

Вівторок, 13 грудня 2011, 12:03

Комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле підтвердив, що бачився з Юлією Тимошенко у СІЗО.

Про це йдеться в його офіційній заяві про візит до України, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Я був радий можливості приватної розмови з Юлією Тимошенко, поговорити з нею про її стан здоров'я і про розвиток її справи", - йдеться у заяві Фюле..

"Я повідомив їй про стурбованість ЄС щодо цього процесу, і запевнив її, що ми будемо продовжувати уважно стежити за її апеляцією і наполягатимемо на тому, щоб її права були дотримані, аби вона могла захищатися під час справедливого судового процесу", - зазначає він.

Комісар ЄС заявив про серйозну стурбованість Брюсселя з приводу нещодавніх випадків вибіркового правосуддя в Україні, зокрема у випадку Тимошенко та інших.

Фюле додав, що метою його візиту була підготовка до саміту Україна-ЄС, запланованого на 19 грудня.

Він зустрівся з президентом України Віктором Януковичем, віце-прем'єром Андрієм Клюєвим і міністр закордонних справ Констянтином Грищенком.

Фюле заявив про свою стурбованість через відсутність прогресу щодо важливих для України реформ, зокрема у конституційній і судовій галузі.

Крім того, Фюле обговорював економічні питання, серед них і забезпечення справедливої ​​і ринкової ціни на газ для повного дотримання Україною своїх зобов'язань і обов'язків як члена Енергетичного співтовариства.