Кучмі мало, що проти нього закрили справу. Хоче знайти провокаторів

Середа, 14 грудня 2011, 13:35

Президент Леонід Кучма хоче знайти організаторів касетного скандалу і довести, що українська влада не причетна до убивства Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив коментуючи рішення суду про закриття справи проти нього, повідомляють адвокати Кучми.

Коментуючи рішення суду, Кучма заявив, "Прийняте сьогодні рішення – необхідне, але не достатнє".

"Недостатньо зняти підозри з президента Кучми, але залишити їх на українській владі, на самій державі. Необхідно змити пляму з репутації країни" ,- заявив він.

"А це неможливо до моменту, поки не будуть знайдені справжні організатори і замовники цієї найстрашнішої антиукраїнської провокації новітнього часу – "касетного скандалу" і зникнення Георгія Гонгадзе. Лише знайшовши справжніх керівників цієї змови проти засад держави, Україна може довести увесь світові, що вона здатна захищати свої інтереси", - заявив він.

"Моя мета – не тільки реабілітація мене особисто. Справа моєї честі – повернення доброго імені не тільки Кучми, але й України, на чолі якої я стояв більш десятиліття", - заявив екс-президент.

Він наполягає, щоб розслідування "касетного скандалу", пошук його замовників і справжніх винуватців убивства Георгія Гонгадзе були продовжені.

Коментуючи рішення суду, адвокати Кучми Сергій Ульянов і Віктор Петруненко відзначили: "Із самого початку карного переслідування Леоніда Даниловича було очевидним, що він не причетний до трагічних подій, що сталися з Георгієм Гонгадзе".

Водночас представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко збирається оскаржити рішення суду.