СУД ЇДЕ В ГОСТІ ДО ТИМОШЕНКО

Середа, 7 грудня 2011, 18:27

Шевченківський райсуд ухвалив рішення щодо проведення виїзного засідання у справі екс-прем`єра Юлії Тимошенко у Лук`янівському СІЗО.

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко.

За його словами, на початку засідання він зачитав звернення Тимошенко щодо її намірів особисто брати участь у судовому процесі. Після цього була оголошена технічна перерва, суддя оголосив рішення про проведення виїзного засідання суду в СІЗО.

"Ці незаконні абсурдні дії не піддаються жодній логіці", - заявив Власенко.

Він додав, що не знає, яким чином проводиться це засідання "безпосередньо в камері, адже Тимошенко не встає з ліжка".

А також не знає, чи вдасться йому потрапити до СІЗО, адже зазвичай туди не можливо потрапити після 18 години.

"Тим не менше, я зараз їду в СІЗО, наші депутати також", - підсумував він.

Водночас помічник Тимошенко Михайло Лівінський повідомив, що суд планує обрати Тимошенко запобіжний захід по справі, яку веде СБУ, щодо надання державних гарантій на поставки газу ЄЕСУ.

Він нагадав, що засідання про обрання запобіжного заходу має проводитися в присутності обвинуваченого, тоді як Тимошенко не може прибути на засідання.

"За поданням прокурора і слідчого СБУ суд вирішив провести виїзне засідання прямо у СІЗО, безпосередньо у камері Тимошенко, де прийме рішення щодо запобіжного заходу", - додав Лівінський.

За його словами, станом на 18:30 слідчі, прокурори і адвокати переїжджали до СІЗО на це судове засідання.

На думку Лівінського, потреба в повторному арешті Тимошенко, яка вже і так утримується в СІЗО, полягає в тому, що під тиском Заходу апеляційний суд Києва може змінити вирок по першій "газовій" справі.

"Вони вирішили, що підуть на поступки Європі та змінять вирок Кірєєва. Але Тимошенко вони не випустять. Вона сидітиме з іншої справи - але сидітиме", - додав Лівінський.

Українська правда