Оточення Тимошенко шукає лікарів - ГПУ

Понеділок, 23 січня 2012, 23:15

Генпрокуратурі відомо, що оточення екс-прем'єра Юлії Тимошенко веде переговори з лікарями щодо встановлення діагнозу ув’язненої.

Про це заявив заступник генпрокурора Євген Блажівський в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи інформацію про те, що оточення Тимошенко веде перемовини з лікарями Ізраїлю для встановлення "хибного" діагнозу для екс-прем'єра.

"Я вже понад 30 років працюю в правоохоронній системі і дуже часто такий засіб, як хвороба, за станом здоров'я, використовується підсудними або обвинуваченими… Одні дійсно хворі, і потребують лікування, а є такі, які це зробили шляхом уникнення своєї відповідальності, пом'якшення відповідальності…", - зазначив він.

Заступник генпрокурора уточнив, що "щодо ситуації, яка є з тим, що в Ізраїлі шукають лікарів, ще десь шукають лікарів близьке оточення Юлії Володимирівни, дійсно, і ми володіємо такою інформацією".

"Це активно пішло робитися після того, коли генпрокурор заявив, що він буде сприяти, щоб обвинувачену Тимошенко оглянули фахівці в галузі медицини з інших країн", - додав Блажівський.

Він заявив, що "дійсно, якщо такі фахівці звернуться до Міністерства закордонних справ, воно закумулює ці документи, звернеться до пенітенціарної системи, і Генпрокуратура зробить все для того, щоб таке обстеження відбулося".

"Якщо потрібно не в умовах пенітенціарної системи, то в любому закладі. Місто Харків у нас велике. Любі установи є, і наукові, і великі медичні заклади. Там можна пройти все обстеження. Якщо мало буде обладнання, яке є в нас? Скажуть, що треба привезти їхнє обладнання? Хай привозять", - уточнив заступник генпрокурора.

"Якщо треба буде провести лабораторні дослідження, ми проведемо в себе, вони нехай проводять в себе. Ми готові, ми хочемо побачити, якщо людина хвора будемо її лікувати, якщо це метод уникнення від слідчих дій, то треба ж ставити крапку", - підсумував Блажівський

Як відомо, у середу в Генпрокуратурі і Державній пенітенціарній службі заявили, що готові сприяти організації роботи спільної медичної групи для проведення незалежного обстеження Тимошенко.

Раніше влада Канади запропонувала допустити своїх медпрацівників до лікування Тимошенко.

Українська правда