Міліція відкликала вимогу про блокування Еx.ua, але справу не закрили

Четвер, 2 лютого 2012, 13:46

Слідство відкликало вимогу про блокування домену Ex.ua, однак кримінальну справу про порушення прав інтелектуальної власності продовжують розслідувати.

Про це повідомили у відділі зв'язків із громадськістю Головного управління МВС у Києві агентству "Інтерфакс-Україна".

Там підтвердили, що Печерське райуправління міліції Києва направило реєстратору домену ТОВ "Інтернет Інвест" документ із відкликанням подання про блокування доменного імені Ex.ua.

"Кримінальна справа не припинялася, вона розслідується, просто у слідчого на цей час немає достатніх підстав для припинення роботи сайту", - зазначили в головкомі.

При цьому в міліції уточнили, що "слідчий, як процесуально незалежна особа, у ході розслідування цієї кримінальної справи вивчив усі надані матеріали й ухвалив таке рішення".

Раніше керівний партнер юридичної фірми "Юскутум" Артем Афян, який представляє інтереси Ex.ua повідомив AIN, що слідство відкликало вимогу про блокування домену Ex.ua, згідно з яким у вівторок реєстратор Imena.ua припинив обслуговування домену, а файлообмінний ресурс став недоступним.

Він також розповів, що справа була порушена за фактом розміщення на порталі п'ятьма невстановленими особами контрафактної продукції компанії Adobe. Суму збитку позивач оцінив у 180 тис. грн.

 

"Слідство розібралося, що факт розміщення на порталі неліцензійних продуктів не може стати причиною для блокування домену, тому вимога була відкликана.Тепер домен знову може бути включений, проте сервера порталу все ще у міліції. Їх вилучення ніяк не сприяє встановленню особистостей п'яти осіб, які розмістили контрафактний контент. Більш того, після блокування домену встановити особи порушників стало неможливо", - розповів Афян.

Сервера були вилучені під приводом того, що на них можуть бути копії розміщених порушниками продуктів Adobe.

Представник EX.UA Юріс Пісковий сказав, що робота з відновлення ресурсу ведеться, але більш докладних коментарів поки не дав.