Дачу Януковича обігріють за 700 тисяч

Понеділок, 6 лютого 2012, 20:18

Державне управління справами виділило майже 700 тисяч гривень для закупівлі 172 тисяч кубометрів газу для президентської резиденції "Залісся".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Відповідно до опублікованої інформації, "Київоблгазу" наказано постачати газ з 1 лютого.

Резиденція "Залісся" знаходиться в Броварському районі Київської області, в селі Богданівка.

Її офіційне призначення - забезпечення належних умов перебування офіційних делегацій іноземних держав і міжнародних організацій.

Територія поділена на чотири лісництва: Заліське, Деснянське, Рожнянске і Літковське.

За часів президентства Віктора Ющенка на резиденцію виділялися мінімальні кошти.

Однак ситуація змінилася з приходом до влади Януковича. Уже в перші місяці з бюджету були виділені солідні гроші на ремонт дороги, що веде до резиденції.

Крім того, в 2010 році президент святкував на території цієї резиденції свій 60-річний ювілей. Щоб прийняти всіх гостей на належному рівні, ДУС також в терміновому порядку затіяло косметичний ремонт резиденції і почало будівництво вертолітних майданчиків на її території.

У листопаді 2011 року був проведений тендер на паркан - в адміністрації президента вирішили терміново поміняти старий паркан на новий, але вищий. На ці цілі з бюджету не пошкодували майже 7 мільйонів гривень.

Держрезиденція відправила пропозицію взяти участь у тендері трьом можливих учасникам, однак дві компанії відмовилися через стислі терміни - завершення ремонту огорожі було заплановане на кінець грудня 2011 року.

У зв'язку з цим було прийнято рішення провести закупівлю робіт за процедурою "в одного учасника".

Держрезиденція зупинила свій вибір на компанії "Фарм", яка за 6,8 мільйонів гривень гарантувала виконання робіт у встановлений термін.