Активістку Femen зробили невиїзною

Середа, 7 березня 2012, 13:12

Слідчий МВС взяв одну з активісток руху Femen на підписку про невиїзд.

Про це повідомляє прес-служба руху Femen.

За її даними, такий запобіжний захід було застосовано у зв’язку з розслідуванням справи про хуліганство біля Індійського посольства.

"Вчора, 6 березня, старший слідчий слідчого відділення ГУ МВС України у Києві Скирда під час допиту активістки руху замінила її статус зі "свідка" на "обвинувачену", застосувавши запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд", - сказано у повідомленні.

Після допиту слідчий виписала постанову про порушення кримінальної справи проти ще 3 учасниць акції біля посольства Індії.

"Асистуючий Скирді слідчий Кудря Сергій Миколайович заявив буквально наступне: "З вами б як в Білорусії розібратися, а то цацкаємося тут!", - заявили у Femen.

Раніше повідомлялося, що органи прокуратури порушили дві кримінальні справи у відношенні активісток руху "Femen" за хуліганство і наругу над прапором Індії у посольстві цієї країни у Києві.

У свою чергу, у "Femen" стверджували, що 18 січня вони "атакували резиденцію посла Індії на знак протесту проти образливих висловлювань МЗСу Індії на адресу жінок України, Росії й Киргизстану".

Українська правда