Луценка можуть відправити в колонію найближчими днями?

Понеділок, 28 травня 2012, 09:33

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка можуть перевести в колонію в найближчі дні.

Про це пише Комсомольська правда в Україні з посиланням на джерела в Державній пенітенціарній службі України.

Так, за словами джерела, питання про переселення Луценка, який поки перебуває в Лук'янівському СІЗО, у колонію вирішиться найближчими днями.

Однак пенітенціарна служба не має наміру афішувати, у які саме дні Луценко буде відправлений у колонію. 

Як відомо, Апеляційний суд Києва ще в середині травня залишив без змін вирок Печерського районного суду щодо Луценка. Вирок вже набутив законної сили.

Луценко, як колишній міністр внутрішніх справ, має відправитися на Чернігівщину в Менську колонію для екс-правоохоронців.

З визначених йому судом чотирьох років, з врахуванням того, що він був узятий під варту в грудні 2010 року, йому залишиться провести за ґратами трохи більше двох років. 

Також Лук'янівське СІЗО не залишив колишній перший заступник міністра оборони Валерій Іващенко, який одержав за зловживання владою й службовим становищем п'ять років позбавлення волі.

За словами першого заступника пенітенціарної служби України Сергія Сидоренка, він буде відбувати покарання у звичайній колонії суворого режиму. 

Днями в колонію відправили екс-нардепа Віктора Лозинського, засудженого до 15 років позбавлення волі.

Віктора Лозинського етапували по місцю відбування покарання в Мартусовськую колонію Бориспільського району Київської області минулого тижня, повідомив співрозмовник.