Адвокати Луценка хочуть допитати Тимошенко

Вівторок, 8 травня 2012, 12:29

Адвокат Олексій Баганець просить Апеляційний суд Києва при розгляді апеляції Юрія Луценка провести судове слідство у повному обсязі.

Про це він сказав у ході сьогоднішнього засідання.

Як передає кореспондент Лігабізнесінформ, Баганець відзначив, що судове слідство судом першої інстанції було проведене неповно і з порушеннями.

Так, за словами адвоката, були допитані не усі свідки. Серед прізвищ недопитаних Баганець назвав колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко й екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника, що підписували документи, що фігурують у кримінальній справі.

"Вважаю, що є всі підстави для проведення судом судового слідства з метою усунення неповноти й однобокості судового слідства, а також з'ясування обставин, що мають істотне значення для рішення в справі", - сказав він.

Другий адвокат Володимир Балик сказав, що просить забезпечити виклик Тимошенко в суд через Державну пенітенціарну службу.

Також адвокат Ігор Фомін просить провести судмедекспертизу Луценка.

"Ми також вважаємо, що під час проведення судового слідства необхідне призначення судово-медичної експертизи стану здоров'я Юрія Луценка, на підставі якої порушити питання про можливість утримання його під вартою і відбування ним покарання у випадку винесення такого рішення суду", - сказав він, повідомляють Українські новини.

Нагадаємо, 7 березня адвокати Олексій Баганець і Ігор Балик подали в Апеляційний суд Києва апеляцію на вирок Луценка. "Ми цілком розгромили той вирок, що винесений судовою колегією на чолі із суддею Сергієм Вовком. І сьогодні ми уже вручили цю апеляцію Печерському судові", - відзначив Баганець.

Наприкінці лютого Печерський суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис.грн. компенсації МВС за завдані збитки) з позбавленням права займати керівні посади і рангу державного службовця.