НУНСівець пішов з Верховної Ради. В обмін на брата Луценка

Вівторок, 3 липня 2012, 10:41

Депутат від НУНС Віктор Матчук склав з себе депутатські повноваження.

Про це він заявив з трибуни парламенту.

"З урахуванням того, що 2 липня 2012 року я припинив членство в партії Наша Україна, вважаю неможливим своє подальше перебування у Верховній Раді 6 скликання, до складу якої я обирався за списком партії Наша Україна… заявляю про складення депутатських повноважень", - заявив Матчук.

 Віктор Матчук

Після цього Верховна рада проголосувала за дострокове припинення повноважень Матчука.

Наступним у списку НУНС є брат Юрія Луценка – Сергій. Його номер – 85. Саме він тепер після складення Матчуком депутатських повноважень має стати депутатом.

Сергій Луценко

Пізніше Матчук повідомив журналістам, що склав свої повноваження, оскільки не згоден з рішенням Ющенка брати участь у виборах у форматі "правиці".

"Це рішення зріло вже давно, бо коли в політичні силі існують настільки діаметральні рішення - це вже нагадує шизофренію", - сказав екс-депутат.

Матчук запевнив, що не має запасного аеродрому для балотування до Верховної ради.

"Якщо на моїй рідній Рівненщині (Матчук був губернатором цієї області) буде достойний кандидат від об'єднаної опозиції - я не буду йому заважати. Якщо це буде завідома непрохідна кандидатура. я як людина. що народилася в Рівному очевидно буду балотуватися", - сказав він.

На запитання чи не хотів він таким чином допомогти брату Юрія Луценка потрапити до парламенту, Матчук відповів: "Якби це було метою, то це вже зробив би хтось до мене, але я не бачу чим це може допомогти Юрію Віталійовичу".

Водночас Матчук підтвердив, що наступник по списку йде брат Луценка Сергій.

До цього єдиним, хто добровільно склав повноваження був Святослав Вакарчук.

Українська правда