У міліції скаржаться на побиття 10 беркутівців. Головним "бойовиком" зроблять Ляпіну?

Середа, 4 липня 2012, 10:26

Внаслідок сутичок під Українським домом у вівторок десять працівників спецпідрозділу "Беркут" отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляє прес-служба Київської міліції.

За словами правоохоронців, "відносно правоохоронців окремі учасники акції застосували фізичну силу та невстановлену хімічну речовину з аерозольного балончика".

Фото прес-служби київської міліції

"Потерпілих доправлено до госпіталю ГУМВС України в місті Києві. За попередніми висновками лікарів правоохоронці отримали травми різного ступеню тяжкості: забій м`яких тканин голови, скальпована рана третьої фаланги, струс головного мозку, інтоксикаційний синдром, забій шийного відділу хребта, хімічний опік ока", - сказано у повідомленні.

Наразі працівники міліції перебувають на стаціонарному лікуванні.

Прес-реліз про побиття беркутівців на сайті Київської міліції проілюстровано знімками сутичок мітингувальників з "Беркутом", зокрема, на одному з них зображена депутат від НУНС Ксенія Ляпіна, яка б’є правоохоронця палицею по спині.

Як відомо, у ході сутички під Українським домом невідомі в масках застосували проти "Беркута" газові балончики.

У столичному главку міліції повідомили, що невідомий аерозоль з балончика проти співробітників "Беркуту" застосували невідомі особи у масках, які були серед прихильників опозиції.

У свою чергу лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк запевнив працівників правоохоронних органів, що це не представники опозиції використовували газ.

Українська правда