У "Регіонах" обурилися, що Freedom House вже сумнівається у виборах

Четвер, 5 липня 2012, 20:24

Міжнародна організація Freedom House мала б вдатися до об’єктивних коментарів щодо законів, які ухвалює Україна.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, якого цитує прес-служба партії.

"Я здивований останньою заявою Freedom House з критикою нового закону про вибори, що він, мовляв, несе "недовіру" і щодо "побоювання наслідків", - зазначив він.

"Варто нагадати, що виборчий закон було розроблено на засадах відкритості та прозорості із залученням міжнародних експертів, в тому числі - з урахуванням рекомендацій представників IFES (Міжнародна фундація виборчих систем). У своєму коментарі експерти IFES сказали, що закон "зменшує можливості для фальсифікацій і зловживань", - нагадав депутат.

"Схвальну оцінку закону надали Венеціанська комісія та ОБСЄ (Бюро з демократичних інститутів та прав людини). Посол США в Україні Джон Теффт назвав виборчий закон "одним з прикладів справжніх реформ президента Януковича", - перерахував Олійник.

"Я здивований, що Freedom House безапеляційно і однобічно говорить про вибори, і вже зараз ставить під сумнів їхній результат, хоча виборча кампанія ще не почалася. Закликаю до більш об’єктивних та збалансованих тверджень", - додав "регіонал".

Як відомо, у спеціальному звіті "Б’ючи на сполох: на захист демократії в Україні", який у четвер презентували в Києві, Freedom House констатують, що зміни виборчого законодавства в Україні зберегли можливості для маніпуляцій під час виборів.

Українська правда