Кличко обіцяє "кулаком" зламати корупцію

Середа, 1 серпня 2012, 13:39

В основі передвиборчої програми партії "Удар" Віталія кличка – боротьба з корупцією.

Про це на з'їзді 1 серпня заявив  лідер партії.

"Як можна коротко описати програму? Зламати корупційну систему, знищити підвалини корупції; створити механізм ефективного захисту населення; побудувати країну рівних можливостей; надати владу місцевим громадам, потримати місцеве самоврядування; досягти євро стандартів життя, створити можливості для гідного розвитку і заробітку", - сказав Кличко.

"Ці п’ять пунктів складають кулак, і ми повинні нанести удар. Нанести удар перш за все по корупції", - сказав Кличко.

За словами Кличка, для знищення підвалин корупції, необхідно запровадити прозорі і єдині для всіх правила, звільнити економіку від податкових та адміністративних пут.

Також він наголосив на необхідності встановити в Україні чіткі і прозорі закони, щоб унеможливити вільне тлумачення права – на користь чиновника і на шкоду громадянину.

Окремими пунктом в програмі стоїть зменшення залежності громадянина від чиновника.

"На відкриття своєї справи, отримання необхідних документів чи будь-які інші послуги держави людина витрачатиме не більше, ніж півгодини часу. Ми залишимо лише сім загальнодержавних податків та зборів, наблизимо загальну систему оподаткування за принципами адміністрування до спрощеної", – сказав Кличко.

Водночас він зауважив, що ці процеси буде неможливо запустити без антикорупційної люстрації влади. 

Кличко наголосив, що одним з ключових напрямків програми партії є "удар по безвідповідальності влади".

Зокрема, громадяни отримають право на законодавчу ініціативу, а також буде встановлено право громадян скасувати через референдум рішення органів влади і місцевого самоврядування.

"Громадяни зможуть висловлювати недовіру голові місцевої адміністрації, податкової, міліції, прокурору, судді, щоб припинити їхні повноваження. Нарешті, буде розроблено механізм відкликання депутатів, щоб подолати прірву між громадянином та депутатом", сказав Кличко. 

"Реалізація цих програмних цілей дозволить нанести вирішальний удар – по бідності. Наслідком проведених реформ має стати наближення України до європейських стандартів життя", - підсумував Кличко.

Українська правда