Прокаєву вивчатиме управління з економзлочинності

П'ятниця, 3 серпня 2012, 13:38

МВС одержало доручення від Генпрокуратури й проведе перевірку заяви заступника гендиректора Києво-Печерського історико-культурного заповідника Влади Прокаєвої про хабар за одержання цієї посади.

Про це повідомив начальник управління зв'язків із громадськістю МВС України Володимир Поліщук, передає Інтерфакс.

"Ми одержали доручення, швидше за все, цим буде займатися управління по боротьбі з економічною злочинністю центрального апарата або міста", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура доручила МВС провести ретельну перевірку публічних заяв Прокаєвої про те, що вона дала хабар в $50 тисяч міністру культури України Михайлу Кулиняку за посаду заступника директора заповідника Києво-Печерської Лаври.

Як відомо, спочатку тижня в Лаврі розгорівся скандал.

Працівники заповідника звернулися з відкритим листом до міністра культури Михайла Кулиняка й навіть вийшли на мітинг, просячи захистити їх від свавілля деяких керівників і від можливих скорочень.

Вони вимагали звільнення Прокаєвої, двох її заступників і начальниці однієї зі служб.

При цьому Прокаєва заявила, що гендиректор Лаври Вікторія Ліснича взяла в неї хабар у розмірі 50 тисяч доларів для міністра культури Кулиняка. Сам Кулиняк заявляє, що ніяких грошей не вимагав і хабар йому ніхто не передавав