ЦВК каже, що затерла дані про майно кандидата помилково

Середа, 5 вересня 2012, 16:55

Центральна виборча комісія пояснює, що дані про нерухомість кандидата у народні депутати Богдана Дубневича зникли з його декларації через помилку працівника.

Про це повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, реагуючи на замітку Мустафи Найема "Центрвиборчком вказує брехливі дані про кандидатів?" у блозі на "Українській правді".

ЦВК пояснює, що заретушованість у декларації Дубневича колонок про наявність об'єктів нерухомості його майна та їх площ – це помилка, яка була "допущена внаслідок людського фактору".

"З метою забезпечення виконання закону "Про доступ до публічної інформації" у декларації про доходи, поданої кандидатом, в процесі обробки даних було помилково видалено не тільки місцезнаходження нерухомості, що є конфіденційною інформацією, а й перелік самої нерухомості, яка належить Дубневичу", - сказано в повідомленні.

"Подібна ситуація створена ненавмисно і стала можливою лише внаслідок опрацювання управлінням інформатизації Секретаріату ЦВК у стислі терміни великого обсягу інформації від 6183 потенційних кандидатів у народні депутати (автобіографії, декларації, програми)", - наголошує прес-служба комісії.

Центрвиборчком просить узяти до уваги, що "співробітники управління інформатизації Секретаріату ЦВК здійснювали розміщення на сайт близько 20000 документів в електронному вигляді у цілодобовому режимі практично на межі своїх фізичних можливостей".

"Щойно ЦВК стало відомо про помилку, її було оперативно виправлено. З метою запобігання повторенню подібних випадків проводиться ретельна перевірка даних всіх кандидатів у депутати, оприлюднених на офіційному сайті ЦВК", - наголошується у повідомленні.

"Центральна виборча комісія публічно приносить вибачення усім виборцям, а також особисто кандидату у народні депутати Богдану Васильовичу Дубневичу за помилку, допущену при відтворенні на сайті ЦВК його особистих даних", - додається у ньому.  

Матеріали за темою