Кличко хоче голоси 15% виборців

Четвер, 6 вересня 2012, 13:57

Партія "Удар" розраховує, що за її партійний список на виборах у Верховну Раду проголосують не менш 15% виборців.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив лідер партії Віталій Кличко.

Він відзначив, що опозиційні сили йдуть на вибори у Верховну Раду "різними колонами" і мають шанс із великою перевагою обійти партію влади і її сателітів.

"Ми, наприклад, розраховуємо не менш ніж на 15% голосів", - підкреслив він.

При цьому Кличко заявив, що партія "Удар" готується до захисту результатів голосування.

"Ми готуємося до захисту голосів громадян. Причому, голосів як за свою партію, так і за ті сили, які не пов'язані з нинішньою владою. Будемо співпрацювати з громадськими організаціями, з українськими й закордонними спостерігачами, журналістами", - заявив Кличко.

За його словами, головними особливостями цієї виборчої кампанії є "твердий адмінресурс, ставка на підкуп, а не переконання виборців, абсолютне ігнорування владою думки суспільства й закордонних партнерів щодо чесності й прозорості кампанії, спроби створити умови для можливих фальсифікацій уже на етапі формування комісій".

За його словами, партія "Удар" не збирається миритися з подібним станом речей: "Ми готуємося до дня голосування, навчаємо наших спостерігачів і членів дільничних комісій. Ми маємо намір захищати наш результат".

Кличко нагадав, що "УДАР" ще в лютому звернувся до колег по опозиції із пропозицією створити центр по захисту результатів виборів, спільно навчати спостерігачів і членів комісій, як протистояти фальсифікаціям.

"Відповіді як не було, так і немає. У той же час " Батьківщина" по своїй квоті подала в деякі окружні комісії членів Партії регіонів. Дивна ситуація", - відзначив він.

Як відомо, парламентські вибори в Україні повинні пройти 28 жовтня 2012 року.