"Тушки" таки стали депутатами. Опозиція проти

Середа, 12 грудня 2012, 12:13

Володимир Литвин заявив, що  присягу склали 444 депутати з 445.

"Склали присягу, приступили на посаду, зареєструвалися для участі у засіданні Верховної Ради біля столів реєстрації 444 народних депутати", - сказав Литвин на засіданні.

"За винятком депутата Євгена Мармазова, який відсутній з поважних об'єктивних причин – він  хворіє", - додав Литвин.

При цьому опозиція, яка заявляла, що не дозволила двом депутатам –"тушкам" батьку і сину Табаловим підписати присягу, почала кричати "Тушки - геть!" і "Ганьба!".

При цьому за даними сайту Рада, Табалови є присутніми у залі.

У свою чергу Литвин заявив: "Будь ласка розберіться зі своїми депутатами. Розбирайтесь в своїх колективах".

У свою чергу Віталій Кличко заявив, що не можна починати з порушення Конституції.

"Я вважаю, ми не повинні починати з порушення  Конституції. Всі присутні журналісти, всі присутні депутати бачили, що два депутати не приймали участі в прийнятті присяги", - заявив він.

Фото Дмитра Ларіна

"Ми вимагаємо коректної цифри депутатів, як прийняли присягу. Але якщо хтось незрозуміло де підписав свою присягу, це не означає, що вони приступили до обов'язків", - наголосив він.

У свою чергу лідер фракції Батьківщини Арсеній Яценюк заявив, що "Андрій і Олександр Табалов не є народними депутатами, тому що не прийняли присягу у порядку, передбаченому Конституцією і законом. "Вони працювати в парламенті не мають права", - наголосив він.

У свою чергу "свободівець" Олег Махніцький підтримав позицію Яценюка та заявив, що Табалови, які не склали присягу, не можуть бути депутатами. Він також наголосив, що фракція Компартії не може бути створена у зв'язку з тим, що у Раді немає мажоритарників від КПУ.

"Регіонал" Михайло Чечетов, коментуючи ситуацію з Табаловими, заявив: "Якщо є проблеми у фракції "Батьківщини", то це ваші проблеми. Ви розберіться, хто делегував, яка людина стоїть за цими людьми...Це не проблеми Верховної Ради".

Комуніст Адам Мартинюк заявив опозиціонерам: "Це ваші власні проблеми".

Після обговорення Литвин доручив підготувати інформацію про те, яким чином було підписано присягу Табаловими:

"За час перерви підготувати інформацію про всі документи: як, в який спосіб підписували присягу всі народні депутати.  Головуючий на вечірньому засіданні поінформує вас з цього приводу",- сказав Литвин.

Українська правда