Гурвіц каже, що не причетний до зміни керівництва "УДАРу" на Одещині

Вівторок, 4 грудня 2012, 13:29

Екс-мер Одеси й 17-й номер партії "УДАР", що пройшла у Верховну Раду, Едуард Гурвіц заявляє, що він не є ініціатором зміни керівництва "УДАРу" в Одеській області.

Про це він сказав в інтерв'ю Обкому, відповідаючи на запитання, якою мірою він вплинув на тотальне оновлення керівництва партії.

"Ніякою, оскільки не є членом партії. Я – член майбутньої фракції у Верховній Раді України й, крім того, на виборах у парламент координував діяльність виборчого штабу партії в Одеській області. Координував, але не очолював його", - сказав Гурвіц.

Однак він відзначив, що як координатор штабу доповідав лідерові партії Віталію Кличку про ситуацію в Одеській області. 

Разом з тим причиною зміни керівництва одеського "УДАру" він назвав бездіяльність колишнього керівництва, яке фактично саботувало вибори.

"У переддень виборів, 1 серпня, відбувається з'їзд партії "УДАР". На той момент рейтинг партії в Одеській області становить 4,3%. При цьому партійна організація не росте, не проявляє активності й будується на принципах приватного бізнес-проекту", - розповів Гурвіц.

Він відзначив, що тому центр прийняв рішення поставити на чолі обласного виборчого штабу енергійного молодого керівника. А керівникам обласної і міської партійних організацій рекомендував бути його заступниками.

"Тобто вважалося, що партійні організації будуть брати участь у виборчій кампанії. А вони замість цього фактично саботують вибори, очікуючи провалу штабу, що діяв без їхньої участі!", - сказав Гурвіц.

Він додав, що під словом "вони" має на увазі екс-керівника Сергія Рахубенка й міську організацію.

"Там склалася ситуація, коли частина керівників районних штабів на той час уже були призначені. І в більшості випадків їх не збиралися змінювати, пропонували працювати. Але деякі партійні функціонери працювати не захотіли, тобто влаштували той самий саботаж, про який я вам розповідаю", - відзначив ударівець.

За словами Гурвіца, тому вихід колишніх партфункціонерів з рядів партії абсолютно логічний. 

Він також додав, що коли він приїхав в Одесу (одержавши вказівку координувати виборчу діяльність), то "довго вмовляв" Рахубенка "активно долучитися до виборчої кампанії, очолити громадську приймальню в місті".

"Вони взагалі не підключали навіть існуючий партійний актив та інші ресурси до виборчої кампанії! Навпаки – робили все, щоб їх люди, які діяли як частина бізнес-проекту, у виборчій кампанії не брали участь. І партійний центр зробив висновки, як зробила б їх Партія регіонів, КПУ, як будь-яка інша партія", - сказав Гурвіц.

Як повідомлялося раніше, в Одеській області відбулася тотальна зміна керівництва місцевих організацій партії "УДАР".