ЗМІ просять Януковича розібратися з смертю журналіста у Палаці спорту

Вівторок, 4 грудня 2012, 17:38

Журналісти просять президента, Генпрокуратуру та Федерації хокею взяти під контроль розслідування справи про загибель журналіста у Палаці спорту.

Під відкритим листом підписалося близько 150 представників ЗМІ, пише Чемпіон.

"На наш погляд, причиною смерті одного з кращих спортивних журналістів країни стала злочинна недбалість керівницва і працівників Палацу спорту", - вважають журналісти.

За їх словами, причиною смерті спортивного журналіста Юрія Данилова, стала халатність працівників Палацу спорту, які почали монтувати сцену для концерту, не дочекавшись, коли з приміщення вийдуть люди.

"Почавши монтажні роботи, працівники Палацу спорту не тільки не зачинили дверей до змагального залу, а навіть не встановили загороджувальних парканів і не натягнули попереджувальних стрічок", - йдеться в листі.

Серед причин загибелі. викладених в листі, також зазначається "відсутність прес-центру для висвітлення змагань і змішаної зони для спілкування представників ЗМІ з учасниками поєдинку".

"Через це роботу над матеріалами після заключного матчу турніру Україна - Польща довелося вести безпосередньо зі змагального залу, під час монтажу сцени", - вважають представники ЗМІ.

На їх думку, за наявності відчиненого прес-центру, потреби заходити у змагальний зал не було б.

"А крики "Стой, туда нельзя!" не можна вважати заходами безпеки", - йдеться в листі.

Журналісти також зазначили, що нетверезим Данилов в момент трагедії не був.

"З дня загибелі Данилова минуло понад три тижні, і зараз у нас виникають побоювання, що розслідування не буде проведене належним чином, а винні в смерті людини не будуть покарані", - вважають журналісти.

За їх словами, аби Україна не втратила репутації країни, яка декларує бажання стати постійним організатором великих спортивних форумів, розслідування справи про загибель журналіста має бути максимально відкритим, а винні повинні понести відповідальність згідно з чинним українським законодавством.

Як відомо, 11 листопада після останнього матчу передкваліфікаційного олімпійського турніру між збірними України та Польщі загинув відомий український спортивний журналіст Юрій Данилов.

Українська правда