Верховна Рада не побачила порушень регламенту у розгляді бюджету

Четвер, 6 грудня 2012, 10:29

Верховна Рада відмовилась скасувати постанову про особливості процедури розгляду і прийняття проекту закону про Держбюджет на 2013 рік.

За постанову, яку внесла депутат Ірина Геращенко, проголосували лише 55 депутатів від опозиції.

Геращенко просила скасувати постанову, аргументуючи це тим, що сам бюджет було внесено з порушенням законодавства, а за постанову депутати голосували не особисто.

За словами Геращенко Кабінет міністрів не дотримався вимоги Регламенту, відповідно до якої, поданий ним проект бюджету надається народним депутатам  не пізніше ніж за чотири дні до його представлення у Верховній Раді.

Проект було внесено в понеділок ввечері, а представлення проекту відбулося у вівторок вранці.

"Постановою в порушення частини 1 статті 155 Регламенту запропоновано прийняти державний бюджет на 2013 рік без розгляду у трьох читаннях. Відповідно до частини 1 статті 155 Регламенту проект закону про Державний бюджет  України  на  наступний рік   розглядається  за  процедурою  трьох  читань", - також аргументує свою позицію Геращенко.

Вона також зазначила, що постанова приймалася з порушеннями вимог Конституції та Закону про регламент, тому є незаконною, оскільки депутати голосували не особисто.

Водночас регламентний комітет рекомендував парламенту не підтримувати постанову Геращенко.

Постановою, яку прийняли у вівторок було вирішено, що проект закону про держбюджет має бути розглянутий в усіх читаннях та прийнятий вцілому в один день - у четвер.