Кличко запевняє, що до перепису Конституції руку не докладе

П'ятниця, 7 грудня 2012, 13:04

Партія "Удар" не збирається делегувати своїх представників до Конституційної асамблеї.

Про це заявив лідер партії Віталій Кличко на зустрічі з представниками Венеціанської комісії, повідомляє прес-служба партії.

"Партія "Удар", як і заявляла раніше, не збирається делегувати своїх представників до Конституційної асамблеї. Оскільки вважає цей орган, створення якого не передбачене Конституцією, повністю підконтрольним президенту", - заявив він.

Представників Венеціанської комісії цікавила і думка опозиції щодо закону про референдум та можливості змінювати українську Конституцію через референдум.

В партії вважають, що спроба внесення змін через плебісцит - це теж намагання влади підлаштувати всі закони в країні, включаючи основний, під свої інтереси і веде до утвердження авторитаризму в державі.

"Зміни до Конституції, як власне і передбачено Конституцією, повинен ухвалювати парламент", - підкреслив Кличко.

Також однією з тем на зустрічі була проблема незалежності українських судів. Для забезпечення незалежності судів в партії називають необхідним: незалежне фінансування, гарантії від необґрунтованого звільнення суддів, невідворотність покарання за винесення завідомо неправосудних рішень, забезпечення обрання, а не призначення суддів на адміністративні посади в судах.

Українська правда