Суд щодо ДТП племінника Присяжнюка перенесли

Понеділок, 21 січня 2013, 15:54

Апеляційний суд Києва переніс засідання у справі за фактом ДТП за участю племінника міністра АПК Миколи Присяжнюка Романа Симонова.

Підставою для перенесення засідання стала неявка Симонова, який перебуває за межами Києва у зв'язку з поганим станом здоров'я одного з родичів.

Адвокат Симонова Володимир Литвин запевнив, що його підзахисний буде наступного тижня в Києві.

Водночас адвокат іншого учасника ДТП Арсена Бурлачука Руслан Папенко звинуватив Симонова у свідомому затягуванні розгляду справи, нагадавши, що минулого тижня він давав коментарі телеканалам.

Засідання перенесено на 1 лютого.

При цьому суддя відмовився дозволити відеофіксацію під час процесу. він також відмовився витребувати відео "Піреусбанку", яке могло б зафіксувати епізод ДТП. суддя послався на те, що це має зробити слідчий.

Водночас адвокат Бурлачука повідомив, що з 17 січня, після виходу матеріалів про ДТП у пресі, справу забрав собі прокурор Голосіївського району Києва.

Як відомо, аварія трапилася ще в жовтні 2012 року. Небіж Миколи Присяжнюка та син заступника голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Роман Симонов на машині Mercedes ML350 став учасником ДТП з машиною Mitsubishi Lancer, за кермом якої був киянин Арсен Бурлачук.

Міліція відмовилася порушувати справу за фактом ДТП і попередньо визнала винним Бурлачука, якого було госпіталізовано зі струсом мозку і закритою черепно-мозковою травмою.

За кілька днів після аварії Симонов знайшов свідків, які підтвердили, що небіж міністра їхав зі швидкістю 50 км/год, а от Бурлачук мчав зі швидкістю 110 км/год ще й на червоне світло.

Представники постраждалого Арсена Бурлачука стверджують, що все було абсолютно навпаки, і збирають відеозаписи із камер спостереження установ поблизу від місця аварії.

Українська правда