"Батьківщина" показала доказ, що Власенко не брехав

Вівторок, 29 січня 2013, 11:27

Депутат і захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко не обманював слідчих, коли пояснював неможливість присутності на слідчих діях у Харкові відрядженням до Страсбурга.

Про це заявляє "Батьківщина" у відповідь на повідомлення джерел про те, що Власенко аргументував неможливість свого приїзду на них тим, що його зараховано до складу делегації для участі у сесії ПАРЄ, - але до Страсбурга не поїхав.

"Фракція "Батьківщина" делегувала народного депутата Сергія Власенка для участі у сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, і це є вичерпною підставою для включення його до складу постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ", - сказано в заяві партії.

"Рішення про те, хто саме їде на чергову сесію ПАРЄ – член Постійної делегації чи заступник – ухвалює фракція або самі делегати, але аж ніяк не спікер, який має виконати лише технічну функцію: затвердити той склад делегації, який подали фракції", - наголосили у "Батьківщині".

 

"Однак Рибак, незрозуміло за яким принципом та за якими повноваженнями, визначив такий склад делегації, до якого входили заступники, подані провладною фракцією, але не увійшли заступники від опозиції (в тому числі Власенко), подання щодо яких відбулися вчасно та в установленому порядку", - додали у партії Тимошенко.

"То хто кого обманює і хто порушує закон і процедуру?", - обурилися у "Батьківщині".

Там також зазначили, що більшість країн через великий обсяг роботи і щільність графіка відряджає на сесії ПАРЄ весь склад парламентських делегацій – і членів, і їхніх заступників, і так само часто відбувалося в українському парламенті минулого скликання.

"Батьківщина" нагадала, що 24 січня Власенко намагався вилетіти до Страсбурга для запланованого виступу на сесії ПАРЄ, але прикордонники його не випустили.