Від Кокса і Кваснєвського вимагають публічності

Вівторок, 5 лютого 2013, 16:24

Лідер групи зелених в Європейському парламенті Ребекка Хармс називає умовою продовження мандата місії Європарламенту Пета Кокса та Александра Квасневського публічність їхньої роботи.

Про це вона заявила у вівторок у Страсбурзі на прес-конференції, говорячи про те, що в середу у рамках засідання Конференції президентів Європарламенту обговорюватиметься питання про продовження місії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я думаю, що ми маємо для (продовження ) мандата встановити умови, доповідь (роботи місії ) має бути опубліковано. Це все обговорюється лише за зачиненими дверима, і в Україні нічого не змінюється", - зазначила Хармс.

Оцінюючи роботу місії в цілому, лідер зелених висловила думку, що Кокс та Квасневський "зробили усе, що вони могли, щоб поліпшити ситуацію".

У зв'язку з цим парламентар нагадала про обіцянки української сторони. "Нам говорили, що може бути поліпшення після виборів, але час минув. Враження у мене таке, що місія не досягла своєї мети, принаймні так, як ми сподівалися", - сказала Хармс.

Депутат Європарламенту також висловила думку, що ситуація навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-міністра Юрія Луценка погіршується.

"Новини з Києва щодо цих двох політичних в'язнів, якими я вважаю Тимошенко та Луценка, такі, що в обох випадках ситуація не покращується, і стає гіршою", - наголосила вона.

Нині місія Кокса-Квасневського перебуває в Україні.