Угода про асоціацію вже готова, але її можуть не підписати – посол

Субота, 9 лютого 2013, 10:46

Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом готова, хоча її підписання і не гарантовано.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив посол Нідерландів в Україні Пітер Ян Волтерс.

"Повертаючись до Угоди про асоціацію, хочу підкреслити, що вона готова і чекає на підписання. Можливо, її підпишуть у листопаді цього року", - заявив Волтерс.

"Але це зовсім не гарантовано. Оскільки існують певні умови з боку ЄС, які повинні бути виконані українською стороною. Зокрема, одна з них стосується припинення практики вибіркового правосуддя", - зазначив європейський дипломат.

Посол не взявся прогнозувати, чи буде угода підписана в листопаді: "Сьогодні надзвичайно важко відповісти на це питання. Я не знаю, чи буде підписано угоду. І Європейський Союз цього теж не знає. Бо зараз все залежить від дій української сторони".

"Візити в Україну цього тижня єврокомісара Штефана Фюле, а також Олександра Кваснєвського і Пета Кокса - це можливість для вашої країни показати, наскільки вона готова до підписання Угоди про асоціацію. Я дуже сподіваюся, що Україна скористається цим шансом. Як представник країни - однієї із засновниць ЄС, я дуже хотів би, щоб Україна приєдналася до Європейського співтовариства, оскільки впевнений: це саме той шлях, по якому вона повинна рухатися", - підкреслив він.