Тимошенко збирають документи для етапування в Київ

П'ятниця, 1 березня 2013, 15:26

Керівництво Качанівської колонії подало всі необхідні документи для можливого етапування екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Київ.

4 березня в столиці має відбутися судове засідання по допиту свідка в справі про вбивство депутата Євгенія Щербаня, повідомив начальник колонії Ігор Колпащиков.

"Усі відповідні документи ми подали для проведення цього заходу. Усе, що залежить від нас, ми подали", - сказав Колпащиков журналістам у п'ятницю біля Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" №5 у Харкову, де в цей час перебуває на лікуванні Тимошенко.

У той же час, він не зміг відповістити на запитання, чи зможуть бути забезпечені умови для етапування екс-прем'єра, про які говорили її лікарі з берлінської клініки "Шаріте".

"На жаль, не я розпоряджаюся автомобілями. Це зовсім інша служба. У мене інформації про це немає", - підкреслив начальник Качанівської колонії.

Колпащиков відзначив також, що Державна пенітенціарна служба дотепер не одержала від екс-прем'єра однозначної відповіді, чи бажає вона бути етапована.

" З її боку ніяк ми не можемо одержати однозначної відповіді, на жаль. Є заява із проханням доправити (Тимошенко на допит свідка по "справі Щербаня") і відразу йде посилання 138 статтю (Карного процесуального кодексу – ИФ), де чітко і ясно сказано, що на стаціонарному лікуванні не можна", - сказав він.

Інтерфакс