В Ужгороді на марші опозиції чи то 3 тисячі, чи то 5 тисяч людей

П'ятниця, 15 березня 2013, 16:58

В Ужгороді почався марш "Вставай, Україно!", число учасників якого – від 3 до 5 тисяч за різним оцінками.

Так, прес-служба "Батьківщини" повідомляє про те, що там "більше трьох тисяч закарпатців рушили маршем", а прес-служба "Свободи" – про 5-тисячний марш.

Через складні погодні умови та погану ситуацію на дорогах марш у Ужгороді почався з "незначним запізненням". Частині учасників не вдалося дістатися до місця проведення акції, однак люди ще прибувають.

Марш "Вставай, Україно!" в Ужгороді. Фото прес-служби "Батьківщини

Люди вийшли на вулиці з вимогою "усунути від влади кримінально-олігархічний режим Януковича".

Протестують проти влади в Ужгороді під прапорами опозиції

Марш у Ужгороді очолюють лідери опозиційних парламентських фракцій Арсеній Яценюк ("Батьківщина") та Олег Тягнибок ("Свобода").

Також у марші взяли участь народні депутати-"свободівці" Валерій Черняков та Олег Гелевей, зазначає "Свобода".

На марш опозиції в Ужгороді прийшло від 3 до 5 тисяч, і люди ще приходять

По завершенню маршу відбудеться мітинг на Народній площі Ужгорода.

"Як і напередодні у Вінниці, в Ужгороді опоненти спробували дезорієнтувати краян та розповсюджували повідомлення про нібито зміну місця проведення заходу. Попри це, більше 5 тисяч закарпатців крокують центральною вулицею Ужгорода до пам‘ятника Шевченкові на віче. Щохвилини до мітингувальників долучаються все більше мешканці краю", - заявляє "Свобода".

Тягнибок заявив: "Нині ми зібралися на Закарпатті невипадково, адже 74 роки тому тут проголошено Карпатську Україну. Хоч вона проіснувала й не так довго, але це було волевиявлення людей, які бажали мати свою державу".

"Акція, яка відбулася вчора у Вінниці, мала резонансний характер, і ми сподіваємося, що марш в Ужгороді додасть людям натхнення та сили до боротьби", - сказав лідер "Свободи".

У свою чергу, Яценюк наголосив: "Ми вдячні кожному, хто приходить і каже своє "ні" Януковичу і "так" – незалежній Україні".

Марш у Ужгороді є складовою загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!".