У Компартії запевнили, що більшість, яка слухняно голосує - в минулому

Четвер, 7 березня 2013, 14:22

Парламентська більшість, яка слухняно голосує за все підряд - це пережиток парламенту минулого скликання.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" заявив віце-спікер Верховної Ради, комуніст Ігор Калєтнік.

Калєтнік запевнив, що фракція Компартії була і залишається політичною силою, яка має свою позицію.

"Тому ні під кого підлаштовуватися ми не будемо. Голосування за ті чи інші законопроекти буде відбуватися лише після глибокого аналізу доцільності їх прийняття", - сказав він.

"Що ж стосується більшості, необхідної для прийняття ключових для країни рішень - вона буде завжди. Більш того, щодо низки законопроектів, необхідних для ефективної роботи держави, у нас цілком може формуватися навіть конституційна більшість", - зазначив комуніст.

За його словами, опозиція, блокуючи трибуну і висуваючи нові "ультиматуми", порушує закон.

"Вони сьогодні вимагають від голови Верховної Ради відкликати позов до Вищого адміністративного суду про позбавлення депутатських повноважень народних депутатів Веревського і Власенко", - сказав Калєтнік.

"Але це неможливо зробити, оскільки є рішення регламентного комітету, прийняте більшістю голосів з відповідним кворумом. Були питання - є переголосування в комітеті. Після цього було проведено широке обговорення, яке більше нагадувало політичне ток-шоу, ніж нормальний діалог людей, бажаючих почути один одного", - сказав він.

За словами Калетника, "гучні і патетичні заяви, що звучали від опозиції на погоджувальній раді, стихли відразу після того, як вийшла преса".