Партія регіонів збільшить вплив у 5 комітетах Ради

Четвер, 11 квітня 2013, 15:25

Партія регіонів пропонує внести зміни до складу 21 комітету.

Відповідний проект постанови вніс голова регламентного комітету Володимир Макеєнко.

Проект постанови передбачає виведення народних обранців з одних комітетів та їх включення до інших, а також зміну керівного складу частини комітетів, відзначає мережа Опора.

Аналіз запропонованих у проекті ротацій свідчить про те, що Партія регіонів може взяти під свій контроль 2 нових комітети, більшість у яких сьогодні забезпечується коаліцією з комуністами.

Мова йде про Комітет з питань аграрної політики, куди планує перейти регіонал Олександр Дудка. Раніше цей нардеп працював у Комітеті з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Водночас Аграрний комітет планує покинути опозиційний депутат Володимир Купчак, який хоче займатися питаннями паливно-енергетичного комплексу. За таких умов Партія регіонів отримає 15 із 29 голосів у Комітеті.

У разі прийняття постанови Макеєнка, під вплив Партії регіонів також повністю перейде Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Наразі Комітет складається з 17 депутатів, 8 з яких представляють провладну політичну силу.

У майбутньому до його роботи планує долучитися ще 1 регіонал – Володимир Малишев. Нещодавно депутат написав заяву про вихід з Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Загалом проект постанови Макеєнка передбачає, що провладні сили додатково отримають більшість у 5 комітетах Верховної Ради. Окрім 2 вказаних вище, ще 3 комітети перейдуть під вплив коаліції Партії регіонів та комуністів.

У Комітеті з питань європейської інтеграції Партія регіонів планує змінити Віктора Тихонова на Інну Богословську, яку пропонують призначити на посаду заступника голови. Крім цього, бажання працювати у Комітеті висловив регіонал Іван Мирний. Ще один депутат дозволить коаліції Партії регіонів та комуністів отримати 9 із 17 голосів у Комітеті.

Депутат від Партії регіонів Юрій Благодир планує долучитися до роботи Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської аварії. Наразі опозиційні та провладні фракції не мають сформованої більшості у Комітеті. Однак, після підключення пана Благодиря, Партія регіонів та комуністи отримають 8 з 15 голосів.

Зміни також чекають на Комітет з питань охорони здоров’я, до роботи якого планує долучитися депутат від Партії регіонів Юрій Поляченко. Після цього, разом із комуністами провладні сили отримають 7 із 13 голосів.