Червоний кабріолет Королевської виявився чорним "Ауді"-купе

Середа, 17 квітня 2013, 11:00

На автомобіль "Ауді А5", про який розповідала міністр соцполітики Наталя Королевська, чекає 76-річний інвалід-чорнобилець з Сумщини Станіслав Гончаров.

Про це повідомляє "Тендер News".

За даними журналістів програми, на Сумській митниці стоїть "Ауді"-купе 2009 року випуску, а не кабріолет, про який говорила міністр.

Інших подібних авто, як повідомили джерела на митниці, в їхній базі даних немає.

Відповідно до документів митниці, цей "Ауді" подарував українському ветерану і голові районної організації ветеранів мешканець Німеччини і колишній киянин Володимир Панасюк.

Панасюк підтвердив, що знає Гончарова, однак відмовився відповідати на питання, чи дійсно дарував йому автомобіль.

Як виявилося, чорна "Ауді А5"-купе – не єдина автівка, яку хочуть отримати інваліди як гуманітарну допомогу.

Так, шістдесятичотирирічний мешканець Франківщини має отримати "Мерседес Бенц" 2008 року випуску. А мешканка Хмельниччини з діагнозом олігофренія, яка взагалі не має права керувати авто, чекає на "Ауді А4" того ж 2008 року виробництва.

За повідомленнями знавців автомобільного ринку, автомобілі з пробігом у Німеччині коштують значно дешевше, ніж в Україні. Їхню ціну в Україні значно підвищує обмежувальне мито.

Гуманітарний вантаж звільняється від мита і сплати, й автомобілі дійсно входять до списку дозволеної допомоги.

Як відомо, нещодавно Королевська, відповідаючи на запитання депутатів щодо гуманітарної допомоги, яка стоїть на кордоні і вже тривали час чекає на розмитнення, підвищила тон і нервово почала кричати, що кабріолети і корм для котів контрабандою не пройдуть через кордон.

Як повідомив мер Сум Геннадій Мінаєв, ветераном, який намагався ввести червоний кабріолет під виглядом гуманітарної допомоги і про якого з трибуни заявляла Королевська, виявився комуніст з Сум.

"Виявляється, червоний не лише кабріолет, а і сам ветеран - Гончаров Станіслав Анатолійович, мешканець Середино-Буди, комуніст, голова районної ветеранської організації, 76 років", - написав він.