Рибак досі приховує "виїзні" підписи навіть від депутатів

Четвер, 18 квітня 2013, 20:12

Голова Верховної Ради Володимир Рибак досі не надав підписи депутатів-учасників виїзного засідання парламенту.

Про це заявив депутат "Батьківщини" Павло Петренко в ефірі 5 каналу.

"Ми витребували оригінали підписів. Досі не дали цих підписів. Рибак не надав підписів", - сказав він.

Водночас депутат Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяву позафракційного депутата Ігоря Палиці про те, що невідомі фальсифікували його підпис у переліку учасників виїзного засідання парламенту на Банковій, сказав, що це приклад непослідовності.

"Регіонал" уточнив, що заява Палиці про те, що він не оскаржуватиме підробку, є нелогічним

"Якщо народний депутат Палиця буде послідовним, то він повинен безперечно звернутися до регламентного комітету, провести службове розслідуванні - і тільки тоді ми отримаємо відповідь", - зазначив депутат.

На уточнення журналіста чи бачив Олійник як член лічильної комісії, як Палиця піднімав руку, голосуючи, він відповів:  "Лічильна комісія працювала у повному складі  - я маю на увазі 12 із 21 члена комісії. І я керувався тими результатами, які давали члени комісії".

"Я особисто багатьох депутатів не бачив. Все-таки 244 депутати особисто бачити і запам'ятати це просто неможливо", - додав він.

Як відомо, 5 квітня відбулося засідання Верховної Ради на вулиці Банковій, де рішення ухвалювалися підняттям рук. Серед депутатів, які письмово зареєструвалися, значиться і депутат Палиця. Інформація про це вміщена на офіційному сайті Верховної Ради.

15 квітня спікер ВР Володимир Рибак пообіцяв доручити Апарату ВР надати журналістам списки депутатів, що брали участь у "виїзному засіданні", закріплені автентичними підписами.

"Ці списки можна отримати у Верховній Раді і я зараз з цим розберуся", - сказав він.

Раніше Апарат Верховної Ради вже відмовлявся надати списки депутатів, які присутні на засіданні посилаючись на те, що вони не можуть зробити це без дозволу самих депутатів.

Українська правда