Міністр запевняє, що молодій регіоналці не віддадуть філармонію

Середа, 24 квітня 2013, 12:22

Міністр культури Леонід Новохатько впевнений в тому, що 23-річна Ольга Сисоєва не буде призначена директором Черкаської філармонії.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

Міністр розповів, що у нього відбулася розмова з цього приводу з Черкаським губернатором Сергієм Тулубом.

"До честі Тулуба, хочу сказати, що він мені твердо сказав, що вона не буде рекомендуватися владою на посаду директора. Йдеться про її тимчасове перебування зараз до завершення конкурсу, який буде публічним, з залученням депутатів обласної ради", - підкреслив Новохатько.

Він зазначив, що наказ про призначення в.о. директора філармонії Сисоєвої був підписаний главою Черкаської обласної ради, а не губернатором.

"Але своє ставлення я висловив губернатору, оскільки там було подання виконавчої влади. Я ніколи не підтримаю рішення, коли музичним закладом, тим більше таким шановним як обласна філармонія, керуватиме людина, яка не має профільної освіти, життєвого і професійного досвіду. Вона має вищу освіту, я запросив диплом, вона не студентка, але вона в 2011 році отримала філологічну освіту, "мова і література" у неї спеціальність за дипломом. Це не та спеціальність, яка дає можливість відрізняти "ля" від "ля-дієз", - заявив міністр.

Міністр упевнений, що призначення Сисоєвої в.о. директора філармонії є не тим рішенням, яке сприяє іміджу влади.

"Я не вважаю, що це рішення чи подібні рішення є правильними, і що вони сприяють іміджу влади. Вони, навпаки, роблять прірву між владою та громадськістю, між владою та інтелігенцією", - підкреслив міністр.

Він додав, що ніколи не підтримає як міністр такі рішення.