Комуністи попросять Пшонку перевірити оголошення 9 травня Днем скорботи

Субота, 27 квітня 2013, 18:19

КПУ має намір звернутися до Генпрокуратури з проханням перевірити законність прийняття міськрадами Львова та Івано-Франківська рішення по оголошенню 9 травня Днем скорботи.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу КПУ.

"Рішення депутатів міськрад Львова та Івано-Франківська - це свідома провокація, свідоме порушення Конституції і законів України, це провокація, спрямована на розпалювання ворожнечі та громадянського протистояння в суспільстві, яка може призвести до найтрагічніших наслідків. Тому, ми вимагаємо негайної реакції з боку Генеральної прокуратури - відповідну заяву нами вже підготовлено", - заявив лідер партії Петро Симоненко.

На його думку, рішення оголосити 9 травня Днем скорботи означає, що ті, хто його приймав, зараховують себе до прямих ідейних нащадків нацистів.

Симоненко підкреслив, що День перемоги 9 травня був, є і буде по-справжньому народним святом, світлим днем ​​перемоги над нацизмом, і КПУ нікому не дозволить це свято осквернити і заборонити.

25 квітня Львівська міська рада оголосила 8-9 травня днями жалоби за загиблими у Другій світовій війні і жертвами тоталітарного режиму.

26 квітня Івано-Франківська міська рада оголосила 9 травня Днем скорботи за загиблими у Другій світовій війні.

Прем'єр Микола Азаров вважає аморальними і незаконними рішення міських рад щодо оголошення 9 травня Днем скорботи.