У Криму також пройшли антифашистські мітинги, спалили ляльку Фаріон

Четвер, 16 травня 2013, 20:44

Станом на 17:30 більш ніж 10 тисяч осіб взяли участь в антифашистському мітингу на площі Леніна в центрі Сімферополя (Крим). Акція почалася о 17:00.

На мітинг прийшли представники Партії регіонів, Компартії, а також партій "Союз" і "Руська єдність".

Люди тримали у руках прапори своїх політсил, Криму, України, а також червоні прапори перемоги.

Активісти розгорнули транспаранти "Неофашисти не пройдуть", "У Європу - без фашизму", "Наша відповідь фашизму - ні!".

"Опозиційні депутати проявляють шалений націоналізм, ділять країну на "хохлів", "жидів" і "москалів", - сказав голова Верховної ради Криму, перший заступник глави кримської організації Партії регіонів Володимир Констянтинов.

Мітингувальники скандують "Ні фашизму!", вони також розгорнули на площі копію прапора перемоги площею 200 кв. м, цей прапор провезли раніше по 95 містах України, Росії, Білорусі, Молдови й Казахстану.

Учасники акції спалили гумову ляльку, до якої були прикріплені фотографія депутата Ради від "Свободи" Ірини Фаріон, табличка з написом "Пособниця фашистів" і прапор із зображенням свастики.

Найбільше на мітингу постраждала лялька Фаріон. Фото Крим.Коментарі

Водночас понад 2 тисячі осіб провели антифашистський мітинг на площі Нахімова в Севастополі. Мітинг почався о 16:40 і тривав близько години.

У мітингу взяли участь прихильники Партії регіонів, партії "Руський Блок" і Компартії. На заході виступили голова Севастопольської міської державної адміністрації й лідер міської організації ПР Володимир Яцуба, голова Севастопольської міської ради й заступник голови міської організації ПР Юрій Дойников, лідер партії "Руський блок" і депутат міськради Геннадій Басов, лідер міської організації КПУ й депутат міськради Василь Пархоменко, представники ветеранських організацій.

Виступаючі заявляли, що в Україні ростуть фашистські настрої й критикували партію "Свобода", а також партії "Батьківщина" і "Удар", які вони називали поплічниками фашистів.

Учасники мітингу прийняли резолюцію з вимогами до влади України заборонити діяльність профашистських організацій і політичних угруповань, зокрема належну до них, на думку учасників мітингу, "Свободу". Резолюція мітингу також засуджувала діяльність парламентської опозиції.

На завершення мітингу його учасники проспівали пісню "Севастополь - місто російських моряків".

Як відомо, близько 3 тисяч осіб провели 15 травня в Чернігові на центральній - Червоній площі - мітинг "У Європу без фашизму!", ініційований ПР. 3,5 тисячі осіб провели антифашистський мітинг у Вінниці. 2 тисячі осіб провели антифашистський марш у Сумах.

У середу на антифашистський мітинг в Житомирі привели студентів.

Українські новини