Міліція затримала лікаря санаторія, де обвалився балкон з дітьми

Субота, 1 червня 2013, 11:15

У ході проведення слідчих дій за фактом надзвичайної ситуації в санаторії "Юність" прийнято рішення про затримання заступника головного лікаря та інженера з охорони праці санаторію.

Про це повідомили у міліції АР Крим.

"У ході вивчення вилученої в ході обшуку документації за фактом надзвичайної ситуації в санаторії "Юність" прийнято рішення про затримання посадовців санаторію", - зазначили правоохоронці.

Як пояснили в МВС, співробітники міліції отримали медичний висновок про неможливість утримання головного лікаря санаторію в умовах ізоляції за станом здоров'я.

"До нього буде застосовано запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою", - додали в МВС.

Розслідування у справі за фактом надзвичайної ситуації в санаторії триває.

Напередодні за фактом обвалення балкона, в результаті якого постраждали діти було відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченому ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

1 червня у прокуратурі АР Крим повідомили, що правову кваліфікацію дій посадових осіб санаторію "Юність" змінено.

"Їм інкримінується перевищення повноважень (ч. 3 ст. 365 КК), адже вони не мали права приймати дітей за відсутності місць та розселяти у корпусі, експлуатацію якого заборонено", - зазначили у прокуратурі.

У рамках відкритого кримінального провадження проводиться комплекс заходів щодо збору свідчень у очевидців події, персонала та керівництва санаторію.

За фактом інциденту призначено проведення експертиз, в тому числі судово-медичної і судово-будівельної, яку буде проведено у Харкові.

Разом з тим міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв заявив, що санаторій "Юність" вже давно внесений до списку здравниць, відвідування яких не рекомендоване через аварійний стан.

Українська правда