У Батьківщині вимагають ліквідації Фронту Змін

Середа, 5 червня 2013, 09:21

У Батьківщині побоюються, що партія Фронт Змін при злитті не буде ліквідована й у будь-який момент зможе відновити свою діяльність.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на джерела в одній з регіональних організацій Батьківщини.

"Мова йде про якусь консервацію партії (ФЗ) і перехід деяких її головних функціонерів на керівні пости в "Батьківщину",- сказав співрозмовник.

"Але такий сценарій об'єднання нам не підходить, оскільки ФЗ у будь-який момент зможе відновити свою діяльність", - пояснив він.

В "Фронті змін" не підтвердили інформацію про можливу консервацію партії.

"Я про такий варіант не чув",- заявив  член бюро ФЗ депутат Павло Петренко. Однак він не сказав, чи буде прийняте рішення про ліквідацію ФЗ на з'їзді партії.

"Модель об'єднання буде обрана найбільш демократична й прозора, однак я не можу нічого сказати до відповідних рішень керівництва партії",- сказав він.

"Усі дискусії ( про об'єднання з "Батьківщиною") на рівні регіональних партійних організацій ми вже пройшли, питання про юридичні аспекти об'єднання я вважаю другорядними", - додав Петренко.

Позицію Петренка підтвердили й у регіональних партійних організаціях "Батьківщини".

"Процес об'єднання на місцях проходить за таким планом: члени "Фронту змін" можуть написати заяви про вихід зі своєї партії й вступити в "Батьківщину", ми їх приймаємо",- розповів  глава кримської регіональної організації Андрій Сенченко.

"Я вважаю, що об'єднання "Фронту змін" і "Батьківщини" відбудеться, іншого шляху в нас немає",- заявив глава фракції "Батьківщина" у Житомирській міськраді Олександр Радько.