УНІАН та ТВі не згадали, що їхнє керівництво – в рейтингу ворогів преси

Четвер, 6 червня 2013, 21:57

Інформаційне агентство УНІАН не розмістило повідомлення про головних "ворогів преси" за версією Незалежної медіа-профспілки України та Інституту масової комунікації.

Про це "Українській правді" повідомила український представник міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк.

Окрім того, на сайті телеканалу ТВі, розмістили новину, в якій не згадали про засновника цього ЗМІ, народного депутата Миколу Княжицького, який також увійшов до рейтингу.

Ось так виглядає новина про рейтинг на сайті ТВі

"Власники і люди причетні до керівництва цих медіаструктур потрапили до рейтингу ворогів преси. І я вважаю, що (замовчування інформації про це) є ознакою прямої цензури даних людей. Пан Ткаченко і пан Княжицький по праву посіли місця в рейтингу ворогів преси, оскільки події сьогоднішнього дня це підтвердили", - заявила Романюк.

Як відомо, результати антирейтингу "Вороги преси в Україні 2012" організатори дослідження оголосили 6 червня, у День журналіста. У ньому, зокрема, - народний депутат від опозиції Микола Княжицький та генеральний директор холдингу "1+1 медіа", до якого належить УНІАН, Олександр Ткаченко.

Українська правда