ЗМІ: Путін приїде через 10 днів

Середа, 17 липня 2013, 08:32

27 липня президент Росії Володимир Путін має намір відвідати Київ із приводу святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на співрозмовника, знайомого з підготовкою візиту.

Джерело, близьке до адміністрації президента Росії, Володимир Путін планує 27 липня відвідати Київ для участі в заходах щодо 1025-річчя Хрещення Русі.

За словами співрозмовника, ця поїздка "попередньо вписана" у календар президента.

Супроводжувати Путіна, швидше за все, буде патріарх Московський і всія Русі Кирило.

Джерело, знайоме з підготовкою візиту, повідомляє, що офіційних переговорів "у класичному сенсі" не буде — швидше за все, у другій половині дня президенти поспілкуються в неформальній обстановці.

На думку співрозмовника, крім газу й торговельних режимів, президенти захочуть обговорити й наболілі питання в області авіабудування, атомної енергетики й ракетно-космічних програм. 

Експерти вважають, що для президента РФ ця поїздка — чи не останній шанс відговорити українського лідера від планів зближення з Євросоюзом.

У листопаді у Вільнюсі пройде саміт Східного партнерства, де повинне бути підписано угоду про політичну асоціацію України з ЄС і створення між ними зони вільної торгівлі.

З початку третього президентського строку Володимир Путін відвідав Україну один раз: у липні 2012 року він взяв участь у засіданні міждержавної комісії в Ялті.

За той же період президент Віктор Янукович побував у Росії п'ять разів. Востаннє глави держав зустрічалися 26 травня в Сочі, де понад п'ять годин спілкувалися у форматі тет-а-тет.