Поляка і росіянина засудили за прослуховування телефонів українців

П'ятниця, 19 липня 2013, 11:50

Шевченківський райсуд Києва засудив двох громадян Росії та Польщі за незаконне прослуховування українських абонентів мобільного зв'язку.

Про це у п’ятницю повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

У 2010 році у поле зору спецслужби потрапили громадянин Російської Федерації та громадянин Республіки Польща, які порушуючи встановлений порядок здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають обов’язковому державному експортному контролю, незаконно ввезли на територію України спеціальну апаратуру, призначену для прослуховування мобільних розмов.

Іноземці почали пошук потенційних покупців, бажаючи отримати цей прилад в обмін на 450 тисяч євро.

У травні 2010 року правопорушникам вдалося відшукати покупця комплексу негласного знімання інформації. Перед продажем зловмисники вирішили перевірити роботу цього приладу та налагодили прослуховування декількох номерів мобільних телефонів.

Управління СБУ міста Києва затримало іноземців "на гарячому".

За цим фактом Головним слідчим управлінням СБУ було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.359 КК (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації).

Згідно з рішенням суду обох правопорушників визнано винними у вчинені злочинів і засуджено до 2 років 8 місяців позбавлення волі кожного.

Комплекс моніторингу стільникового зв’язку, котрий незаконно було використано зловмисниками, конфісковано у дохід держави.

Українська правда