Яценюк: Партія регіонів хотіла учинити провокацію

Середа, 3 липня 2013, 13:12

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк називає позбавлення спікером карток депутатів Домбровського і Балоги провокацією, щоб опозиція заблокувала трибуну.

Про це він заявив з трибуни парламенту, обговорюючи законопроект щодо захисту персональних даних, потрібний для Євроінтеграції.

"Сьогодні Партія регіонів хотіла учинити провокацію. Провокацію в тому, щоб опозиція заблокувала Верховну Раду, а потім покласти на  опозицію відповідальність за те, що нібито не  приймаються європейські закони", - заявив Яценюк.

"Ми зараз вимагаємо прийняття всіх законів про інтеграцію України до ЄС. Напри великий жаль ваш недолугий уряд і ваша така сама більшість спромоглась внести аж півтора закони про європейську інтеграцію", - зазначив він.

Такими законами Яценюк назвав проект щодо захисту персональних даних, який був заветований президентом, і про суспільне телебачення і радіомовлення.

"Третій закон про виконання судових рішень немає нічого спільного з європейською інтеграцією, бо ви хочете списати 45 мільярдів заборгованості уряду перед українцями по судових рішеннях", - зазначив Яценюк.

"У вас немає голосів, ви хотіли, щоб ми заблокували парламент. Голосуйте за Європейський Союз", - додав Яценюк.

Перед цим лідер "УДАРу" Віталій Кличко заявив, що опозиція має намір захистити Домбровського та Балогу.

"Ми звертатимемося до судів, до тих судів, в яких є правда, ми звертатимемося до Європейського суду з прав людини", - заявив В.Кличко з парламентської трибуни в середу.

У свою чергу "регіоналка" Ганна Герман, відповідаючи на заяву Яценюка зазначила: "Чим би дитя в окулярах не бавилось, аби не плакало".

Українська правда