Опозиція подумає, як відреагувати на відібрані мандати

Середа, 3 липня 2013, 14:34

До кінця дня середи опозиція визначиться з подальшими діями з приводу того, що в Олександра Домбровського та Павла Балоги відбирають картки для голосування.

Про це заявив лідер УДАРу Віталій Кличко у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент "Української правди".

У свою чергу, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сказав, що це питання має стояти на порядку денному "наших європейських партнерів і всіх депутатів мажоритарників".

"Віктор Янукович хоче саме в такий спосіб виграти вибори – через залякування, через скупку, через позбавлення мандатів, через формування своєї кишенькової ЦВК, щоб вкрасти перемогу на виборах 2015 року", - заявив він.

"Наша відповідь – це опозиційна єдність, боротьба за наші права, і підписання угоди з ЄС, яку зараз влада зриває", - заявив він.

Яценюк наголосив, що уряд досі не вніс необхідних євроінтеграційних законів.

"Їхній план вчора о 12 ночі був таким, що спровокувати опозицію оголошенням про позбавлення мандатів двох депутатів, постановкою питання про ЦВК, спровокувати внесенням закону про вибори в 7 округах на блокування", - заявив він..

"Чому? Щоб піти у підворотню на Банкову, і голосувати закони, які їм потрібні. Не тією кількістю, яка потрібна, а 180 депутатами", - додав Яценюк.

І Кличко переконаний, що влада забрала мандати Домбровського і Балоги, щоб опозиція заблокувала трибуну, і що цим створено прецедент для інших мажоритарників, щоб "тиснути і заламувати руки".