Табачник каже, що для хабарів у вишах не лишилося шпаринок, а Мельник - як ДТП

Вівторок, 30 липня 2013, 14:08

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник запевняє, що ніяких шпаринок для хабарництва під час вступу до вищих навчальних закладів не залишилось.

Про це він сказав, коментуючи ситуацію з ректором Податкового університету Петром Мельником, затриманого за хабарництво, повідомляє УНІАН.

На запитання журналістів, як можуть ректори брати гроші за вступ і чи залишились якісь шпаринки, якими ректор може маніпулювати, міністр відповів:

"Ніяких шпаринок не залишилось, більше того, в цьому році наказ про зарахування в кожному ВНЗ буде формувати Єдина державна електронна база освіти – і всі вони будуть розміщені там".

Він також зазначив, що не знає, як відбувається слідство стосовно Мельника, оскільки Податковий університет підпорядкований Міністерству доходів і зборів.

"У нас такий останній прикрий випадок був влітку 2010-го, коли я одержав офіційний лист від прокуратури, і це було в Запорізькій області, де в той же день я відсторонив і звільнив ректора, який був затриманий на одержанні грошових винагород", - зазначив Табачник.

"Це, звичайно, ситуація (з ректором Податкового університету), яка плямує всю освіту, але з іншого боку жахливі ДТП не ставлять під сумнів те, що абсолютна переважна більшість водіїв – це наші сумлінні співгромадяни, які використовують автомобіль як зручний засіб пересування, але не нанесення комусь чи чомусь ушкодження", - заявив він.