"Свободі" заборонили пікетувати Януковича в Харкові

Четвер, 22 серпня 2013, 23:06

У Харкові суд заборонив активістам "Свободи" проводити 23 серпня пікет проти приїзду президента Віктора Януковича та проводити велопробіг до Дня Державного Прапора.

Відповідні судові рішення 22 серпня ухвалені за позовом Харківської міської ради проти місцевих осередків ВО "Свобода", повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на прес-службу Харківської обласної організації ВО "Свобода".

За повідомленням партії, у позові стверджувалося, що пікетування облдержадміністрації активістами "Свободи" перешкоджатиме організації заходів, присвячених святкуванню 70-ї річниці визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників.

Велопробіг було заборонено тому, що "у зв’язку з приїздом Януковича, велозахід ускладнить рух транспорту вулицями міста".

"Націоналісти знайдуть спосіб показати громадськості власну позицію, не порушуючи законодавство України", - заявив голова Харківської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат Ігор Швайка.

Як відомо, 23 серпня відбудеться робоча поїздка Януковича до Харкова, де заплановано заходи з нагоди 70-річчя визволення міста від фашистських загарбників.