У Навального приготувалися до масових фальсифікацій

Неділя, 8 вересня 2013, 17:43

У штабі кандидата в мери Москви Олексія Навального готуються до масових фальсифікацій, які, за їх даними, почнуться після 19:00.

Про це йдеться в заяві штабу Навального.

"Ми закликаємо всіх спостерігачів подвоїти пильність за тим, щоб вибори пройшли чесно і прозоро і щоб кожен голос москвича був підрахований без фальсифікацій", - зазначають у штабі кандидата.

Разом з тим, як повідомляє телеканал "Дождь", на гарячу лінію альянсу громадських спостерігачів вже надійшло близько 3000 повідомлень про порушення.

"На багатьох під'їздах вивішені плакати, що закликають прийти голосувати на неправильну ділянку. Люди приходять за адресою, вказаною на під'їзді, а там йому кажуть, що його ділянка в іншому кінці району. Літні люди, які ледве дійшли один раз, на правильну ділянку вже навряд чи підуть" , - зазначають спостерігачі.

Як повідомляє 08-09.ru,  поруч з виборчою дільницею 1001 у Москві "відбувається роздача продуктових наборів. Пакети досить значного розміру".

Фото 08-09.ru
Фото 08-09.ru

Cпостерігачі зауважують низку підозрілих речей: членам ДВК видають браслети-ручки, ТВК вимагає флеш-карту з результатами до підписання протоколів, книги виборців іноді виявляються непрошитими.

 
 
 

За даними РАПСІ , явка виборців на 15:00 за московським часом становить у Москві 18,56%; у Московській області - 21,86%. З того часу інформація про явку не оновлювалася. 

Разом з тим Росвибори повідомляють про підготовлювані вкидування бюлетенів. "Приховування даних про явку це підтверджує", - зазначають спостерігачі.

"Гаряча лінія", телефон якої вказано на сайті Мосгорізбіркома, не відповідає.  

Як пізніше повідомив голова Мосгорізбіркома Валентин Горбунов, явка виборців на виборах мера Москви станом на 18:00 складає 26,46%, передає "РІА "Новости". Раніше Мосгорізбірком опублікував звіт, згідно з яким явка виборців на виборах мера Москви за станом на 18:00 сягнула 26,28%.