Посол Великобританії про Україну: є перспектива утримати свободу слова

Четвер, 3 жовтня 2013, 14:19

В Україні існує хороша перспектива, щоб утримати свободу слова в країні.

Про це заявив посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, який у середу побував в гостях редакції "Новини Донбасу", коментуючи погіршення стану свободи слова в Україні.

"Коли ми слухаємо про такі випадки, і, звичайно, це теж предмет заклопотаності з приводу ваших проблем, але, я чув і про інші випадки, де був тиск на журналістів", - зазначив він.

"Завжди, коли ми чуємо про це - це предмет нашої заклопотаності. Це відображає, що існує ще площа для поліпшення ситуації в цій країні. Але в Україні є і позитивний рух у використанні нових способів комунікації", - заявив Сміт.

"В Україні і в інших країнах Європи треба бути обачним і треба занепокоїтися, що контроль преси - або комерційний, або політичний контроль - є в деякій мірі загрозою для вільної преси. Ця проблема існує в Україні і з нею треба боротися", - уточнив посол.

Дипломат повідомив, що Великобританія "стежила за історією навколо телеканалу TVi і це було предметом нашої заклопотаності".

"Підкреслюю - площа для вільного вираження думки в Україні, особливо, те що відбивається через використання соціальних мереж - тут існує хороша перспектива, щоб утримати свободу слова в країні", - підсумував Сміт.