Джерело: Нелегал, що підірвав себе на кордоні України й Росії, був бойовиком

Понеділок, 7 жовтня 2013, 09:50

Нелегал, який підірвав себе й двох українських прикордонників у пункті пропуску "Бачівськ" на кордоні з Росією в Сумській області, був бойовиком.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Однозначно можна стверджувати, що це був бойовик. Людина свідомо везла вибухівку в Україну. З якою метою – поки важко сказати", - розповів співрозмовник.

За його словами, при правопорушнику були виявлені документи, які характеризували його, як бойовика. Крім того, були знайдені світлини, на яких він позував з різними видами вибухових пристроїв.

Джерело розповіло, що попередньо можна говорити про те, що загиблий був кавказької національності до 30 років. З якою метою він їхав в Україну - поки не відомо.

Українські правоохоронні органи проводять розслідування, але його особа досі не встановлена.

Співрозмовник розповів, що для того, щоб дізнатися, ким дійсно була ця людина, необхідне сприяння ФСБ РФ.

"Розслідування проводять правоохоронні органи України. Але без взаємодії із ФСБ Росії, встановити особу неможливо", - пояснив співрозмовник.

Як повідомлялося вночі 4 жовтня під час прикордонконтролю в українському пункті пропуску нелегал, який до цього успішно перетнув кордон Росії, підірвав себе й двох прикордонників.

У результаті сам правопорушник загинув, а прикордонники у важкому стані були госпіталізовані.

Сумська облміліція відкрила кілька кримінальних проваджень по цьому інциденту, а Держприкордонслужба України в той же день підсилила охорону кордону із РФ.