ПР не проситиме помилувати Тимошенко, "бо це гротескно"

Понеділок, 7 жовтня 2013, 14:05

У фракції Партії регіонів не бачать юридичних підстав для підтримки клопотання про помилування Юлії Тимошенко.

Про це заявив лідер фракції ПР Олександр Єфремов, відповідаючи на питання, чи підпише він звернення підтримки на прохання лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка.

"Помилування має підписувати президент, і в нього мають бути юридичні підстави. З юридичної точки зору окрім бажання засудженого отримати помилування має бути ще кілька факторів: більше половини терміну він має відсидіти, а потім виникає питання, чи є інші судові процеси, а потім, чи є матеріальна заборгованість перед державою", - сказав він.

"Як мінімум на ці три питання ми маємо дати відповіді", - додав Єфремов.

"Тому Арсеній Петрович, перед тим, як щось пропонувати, мав би зазирнути до законодавства", - додав він.

Водночас Єфремов зазначив, що скоріше за все, необхідно все ж таки ухвалити закон, який би дозволив Тимошенко виїзд закордон на лікування, однак цей закон на його думку, має розробити опозиція, оскільки для ПР "це було б гротескно".

"Але, цього закону зараз ніхто не розробляє, тому треба зрозуміти, чого насправді хоче опозиція і чи дійсно вона бажає вирішити це питання", - додав він

У свою чергу голова ВР Володимир Рибак не зізнався, чи підпише він особисто відповідний лист підтримки.

За його словами, він хоче спочатку побачити текст листа.

4 жовтня члени місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Квасневський подали президентові України Віктору Януковичу клопотання про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

До того екс-прем'єрка дала свою згоду на лікування за кордоном.

7 жовтня Янукович перебуватиме у Польщі з робочим візитом, де проведе зустрічі з президентом Броніславом Коморовським та президентами Німеччини Йоахімом Ґауком та Італії Джорджіо Наполітано.

Українська правда