Дипломат про розгін Євромайдана: "Так діють окупанти і фашисти"

Субота, 30 листопада 2013, 18:11

Мирну демонстрацію не розганяли, а ліквідували, попередньо оточивши і позбавивши мирних цивільних можливості врятуватися. Так діють карателі і окупанти,  так діяли фашисти.

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив генконсул України в Стамбулі Богдан Яременко.

"Скажу про "Беркут". Напишу російською, тому що стверджують, начебто  Майдан розганяли загони з Криму чи Луганська, де української не розуміють, українців не люблять. А звернутися я хочу до командира або командирів загонів міліції, які розігнали мирну акцію протесту", - зазначив дипломат.

"Доступні описи, фото і відео нічних подій свідчать , що мирну демонстрацію не розганяли, а ліквідували, знищували, попередньо оточивши і позбавивши мирних цивільних можливості врятуватися. Так діють карателі і окупанти. Так діяли фашисти", - заявив генконсул.

За словами Яременка, застосувавши цю тактику і проявивши нічим не з'ясовну жорстокість, "ви зганьбили пам'ять батьків і дідів, ви упустили честь офіцера, принизили правоохоронні органи, всю українську владу".

"Ви вбили клин, викликали хвилю ненависті між громадянами і владою, чим дуже ускладнили обстановку в країні, підвели своїх командирів, дуже ускладнили політичне майбутнє Верховного Головнокомандувача", - додав Яременко.

Також він додав, що "не кожну ганьбу можна змити без крові".

"Мені відомо, що командному складу загонів Беркута перед відрядженням до Києва видали табельну зброю. Застосуйте її правильно" , - закликав він.

Українська правда